Stop Lynas

Stop Lynas

IKLAN PINJAMAN

IKLAN PINJAMAN

Followers

Thursday, September 3, 2009

600 ahli komponen BN sertai PKR

Malaysiakini melaporkan...


Seramai 600 anggota parti komponen BN di Perak didakwa akan menyertai PKR pada satu majlis di Dewan Tow Boo Keong di Ipoh, Sabtu ini.

Bekas anggota parlimen Lumut daripada MCA, Datuk Dr Yap Yit Thong berkata 90 peratus daripada kelompok berkenaan merupakan anggota parti MCA, Umno, MIC dan PPP dan hanya 10 peratus adalah mereka yang belum pernah menyertai mana-mana parti sebelum ini.

"Kebanyakan mereka daripada MCA dari Ipoh Barat, Ipoh Timur, Batu Gajah, Gopeng, Tambun, Kampar, Taiping dan Lumut," katanya pada sidang media di pejabat PKR Perak di Ipoh hari ini.

Beliau mendakwa lebih ramai anggota MCA di Perak akan menyertai PKR selepas mesyuarat agung luar biasa (EGM) parti itu selesai yang akan diadakan tidak lama lagi.

"Ini adalah gelombang pertama... ramai lagi akan sertai PKR selepas EGM.

"Kebanyakan mereka memegang jawatan di peringkat MCA bahagian dan meminta untuk mengundi dalam EGM terlebih dahulu sebelum menyertai PKR," katanya.

Ditanya sama ada tindakan menyertai PKR oleh anggota MCA berkenaan ada kaitan dengan kes pemecatan timbalan presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek baru-baru ini, Yap yang juga bekas naib pengerusi MCA bahagian Ipoh Timur berkata, anggota parti berkenaan menyertai PKR disebabkan tertarik dengan idea "sistem dua parti" dan bukannya disebabkan faktor pemecatan bekas menteri kesihatan itu.

Yap bersama bekas menteri kesihatan Datuk Chua Jui Meng dan bekas senator David Yeoh keluar MCA dan menyertai PKR Julai lepas. BERNAMA

{ satu lagi tamparan hebat yang akan diterima UBN di Perak jika ianya benar-benar berlaku dan ini telah menangkis tangapan orang umno dan pekida yang mereka cetakkan dibanner di Perak semalam iaitu mereka beranggapan rakyat Perak menyokong Zambry dan kerajaan Bn pilihan rakyat.... nampaknya mereka bermimpi disiang hari. }

1 comment:

  1. Teman anak Perak. Tak ada siapa yang sokong Zamry al kudeta tu. PAKIDA pandai-pandai buat banner pulak. Koreje zamri skrng mengumumkan waktu berbuka di Perak FM bila masuk waktu berbuka. Antara ayat nya"saya zamri bin abd kadir al kudeta mengucapkan selamat berbuka. Dan dia baca doa Allah huma kasamtu"..Budak PASTI pun tahu doa tu salah. Sepatutnya Allah Humma Kassamna. Berlagak nak jadi Nizar. Hancor UMNO

    ReplyDelete